Animal flow

Starts on Monday, 07/11/2022
Price 20.00 €

Description:

Lesgever Sam Packet: 'Animal Flow is een ‘movement practice’ waarmee we zo dynamisch mogelijk dicht bij de grond proberen bewegen. Het haalt zijn inspiratie voor een stuk bij disciplines zoals capoeira, yoga en hedendaagse dans. Animal Flow bestaat uit een serie van bewegingen en transities die ons vloeiend van de ene beweging naar de andere voeren. Net zoals de naam al doet vermoeden, steunen we bij veel houdingen op zowel voeten als handen. Eens je een aantal bewegingen onder de knie hebt, kun je ze op heel veel verschillende manieren combineren zodat er een creatieve ‘flow’ ontstaat.'

De bewegingen worden laagdrempelig en stapsgewijs opgebouwd met opties voor variaties die fysiek minder veeleisend zijn en omgekeerd. Iedere persoon met een minimale basisconditie en goesting om eens van een atypische workout te proeven is welkom. Animal Flow staat voor een heel complete manier van bewegen: zowel flexibiliteit, kracht, coördinatie als uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld.

In deze workshop van 2x 90 minuten worden een negental basisbewegingen en transities stapsgewijs aangebracht.

Deelname: 20 euro voor de twee avonden samen. Beperkt aantal plaatsen.

Meer info op www.animalflowbelgium.be


Trainer :

Sam

Sport en beweging zijn voor mij altijd tools geweest om stoom af te laten en even mijn hoofd leeg te maken. Ik heb al een beetje vanalles gedaan: van voetbal en volleybal tot yoga en acrobatie. De laatste jaren is vooral mijn interesse voor bewust en creatief bewegen gegroeid. Animal Flow heb ik ontdekt in 2020 tijdens de eerste lockdown. De vlotheid en beweeglijkheid waarmee de 'flowists' in interactie gaan met de grond, inspireerde me enorm. Eerst ben ik online gaan oefenen en daarna ben ik workshops gaan volgen in het buitenland om erkend AF instructor te worden. Nu hoop ik ook andere mensen warm te maken om deze plezante en complete vorm van bewegen eens uit te proberen. Naast Animal Flow beoefen ik regelmatig yoga en heb ik er sinds kort ook een yoga teacher training opzitten.


Dates:

DateTimeCityTrainer
1.07/11/202217:30 - 19:00Begijnhoflaan 464, 9000 GentSam
2.14/11/202217:30 - 19:00Begijnhoflaan 464, 9000 GentSam

* All prices including VAT