Reeks: Traditionele Yogapraktijk bij angstgevoelens

Startet am Saturday, 13/01/2024
Price from 7.50 €

Description:

De kerneigenschap van angst wordt in de yogafilosofie omschreven als svarasavāhi – “dat wat uit z’n eigen essentie of subtiele herinneringen stroomt”.

Het heeft maar zelden een tastbare oorzaak nodig (gevaar). Angst is rechtstreeks verwant met ‘verlies’; het verlies van onze levensenergie, bezittingen of dierbaren. Het is een vorm van diepe gehechtheid - de wortel van nare emoties, doemdenken, wat als, enzovoort.

Angst houdt ons gevangen in de wereldlijke, materiële wereld en dit is meteen ook z’n kracht. Het is immers volgens de Yogafilosofie één van de vijf Klesha’s of oorzaken van lijden. Angst port ons daardoor aan om op zoek te gaan naar het innerlijk ervaren van kalmte, naar moed en het overstijgen van de louter zintuiglijke geest.

De Indiase geleerde Patanjali omschreef het zo’n 2000 jaar geleden als ‘Visoka va jyotismati’, sereen, kalm of lichtend zijn. De onzekerheid voor het ongekende omruilen voor het geabsorbeerd zijn in innerlijk licht van bewustzijn dat vrij is van lijden.

En dan komt het super goede nieuws: angst belichaamt zich in allerlei fysieke sensaties. Het infiltreert zich in het lichaam, de zintuigen en de geest. Dat betekent dat we via specifieke Yogapraktijken zoals lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en klanken, angst rechtstreeks kunnen aanpakken en zo transformeren naar kalmte, moed, veerkracht en zelfvertrouwen. Het is niet zozeer de Yoga op zich dan wel de (dagelijkse) herhaling die chronische, onbewuste angstgevoelens overschrijven naar kalme contemplatie en standvastigheid.

In deze reeks ligt de nadruk niet op de Yogafilosofie zelf, dan wel op de yogatechnieken.

Je kan gedurende 3 lesjes van 2 uur volgende yogatechnieken beoefenen:

  • De bhavana techniek waarbij je een authentiek gevoel van veiligheid en vrede cultiveert
  • Ontspannende ademhalingstechnieken en pranayama voor stilte en evenwicht
  • Lichaamshoudingen die de geest en het zenuwstelsel tot rust brengen
  • Somatisch lichaamswerk die latente spanningen en emoties in het lichaam bevrijdt
  • Fijne maar krachtige mantra’s die de verstoorde geest verstillen en het hart vullen met licht
  • Kriyatechnieken waarbij je meditatie, klank en ademhaling combineert

Nootangst is dikwijls een symptoom bij vastgehouden trauma. Ook hiervoor is deze workshop geschikt. De les is traumasensitief en er worden tevens somatische oefeningen gegeven.

----------

Deze reeks is geschikt voor niveau No Level > Enige ervaring met yoga is fijn, maar je doet mee op jouw eigen niveau.

----------

Je kunt deze reeks op volgende manieren boeken/reserveren:

  • je boekt voor de prijs van 90 euro. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.
  • je boekt met 6 beurten van je Digikaart. Je plaats is verzekerd, de lessen zijn betaald.
  • je reserveert een plek met 6 beurten van je '10 x reserveringskaart'. Je lessen zijn nog niet betaald, dit doe je bij aanvang van de eerste les met 6 stempels op je Flexkaart!
  • je meld je aan met je Warrior abonnement.

Hier meer uitleg over Flexkaart / Digikaart.

De reeks gaat door bij 6 inschrijvingen. Zeg het voort! Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

---------

Annuleringsvoorwaarden:

Je kunt tot 7 dagen voor aanvang van de reeks gratis annuleren. Bij annulering tot 2 dagen dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.


Trainer :

Michèle

Dates:

DateTimeCityTrainer
1.13/01/202416:00 - 18:00Oudescheldestraat 16, 9000 GentMichèle
2.20/01/202416:00 - 18:00Oudescheldestraat 16, 9000 GentMichèle
3.27/01/202416:00 - 18:00Oudescheldestraat 16, 9000 GentMichèle

Cancellations

Je kunt tot 7 dagen voor aanvang van de reeks gratis annuleren. Bij annulering tot 2 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

Ben je aangemeld met ons ‘Warrior’ abonnement? Dan mag je één les van de reeks afwezig zijn. Ben je vaker afwezig, behouden we ons het recht om 10 euro per afwezigheid in rekening te brengen. 

Op deze manier help je ons, ons ruime aanbod te laten voortbestaan én onze docenten een eerlijke verloning te geven.

* All prices including VAT