Drie workshops met Nele Van Poucke

Startet am Saturday, 30/09/2023
Price from 49.00 €

Description:

Calm the fall frenzy met Yoga & Ayurveda

zaterdag 30 september van 14.00-17.00 uur

Heb je dat ook eind September? Dat opgejaagde gevoel in je hoofd, onrust, slecht slapen en misschien een moeilijkere spijsvertering?

Dan kan Ayurveda je helpen om rust te brengen met simpele tips & tricks zowel fysiek en mentaal. Ayurveda is de zusterwetenschap van yoga. Ayus betekent leven. Veda betekent kennis, wetenschap of kunst. De leer van de Ayurveda is een veelomvattend systeem en wordt al duizenden jaren in India maar ook in andere culturen beoefend. Het doel van Ayurveda om het lichaam gezond te houden voor de ziekte zich kan manifesteren, het helpt om balans te brengen.

In deze workshop bespreken we kort wat Ayurveda eigenlijk is, leggen we de verschillende types uit en vertellen we meer over de Ayurvedische seizoenen met name het Vata seizoen zo’n grote impact hebben op onze innerlijke rust.

We hebben allemaal een druk leven en de tips & tricks zijn heel makelijk toe te passen.Je krijgt héél veel persoonlijke selfcare tips ivm je ochtend ritueel, voeding, dagindeling etc.

TOPICS:

  • Wat is Ayurveda, korte intro.
  • Wat is VATA Dosha?
  • Vata seizoen en welke invloed heeft dat op je?
  • Vata balanceren zodat je kalm, rustig de herfst door kan!
  • Selfcare tips!
  • Rustgevende yoga sessie

Een aanrader voor zowel beginners als ervaren yogi’s!

----------

Mandala Flow - break the chains!

zaterdag 14 oktober van 14.00-17.00 uur

We breken los uit het lineaire, ik nodig je uit om te flowen in een cirkel. Vooraan je mat wordt achteraan en uiteindelijk is achteraan ook vooraan :).

We spelen met het concept van de mandala (cirkel). Mandala komt van het Sanskriet woord 'MANDA' en betekent letterlijk essence of essentie en 'LA' wordt vertaalt als container of 'hetgeen dat bevat'. Vanuit een yogastandpunt kan je Mandala vertalen als 'container van essentie'. Container kan breed gezien worden: ons fysieke lichaam, ons huis, een tempel, de natuur enz.

Wat gebeurt er als je beweegt in een cirkel?

Het stimuleert balans, fluïditeit, creativiteit, vreugde en kracht in de flow. Het haalt je uit je hoofd en brengt je terug in je lichaam. Je voelt en je luistert naar de signalen die je krijgt.

Deze workshop is voor iedereen met een basiskennis van Vinyasa Yoga.

-----------

Are you a moon lover?

zaterdag 25 november van 14.00-17.00 uur

Exploring the lunar side of Vinyasa Yoga!

Lunar Prana Vinyasa overbrugt de grijze zone tussen een dynamische Vinyasa Flow en de stilte en rust van Yin Yoga. Lunar Prana Vinyasa werd ontwikkelt door Shiva Rea als een natuurlijke evolutie in de wereld van Vinyasa Yoga. Het is een meditatieve, herstellende 'practice' als perfecte antidote voor ons hectische leven. 

Perfect voor de liefhebbers van flow lessen maar met veel meer zachtheid.

----

Nele Van Poucke

Blond, klein van stuk, maar vol power: dat is Nele in een notendop. Als yogadocente heeft ze het unieke talent om perfect aan te voelen wat haar studenten nodig hebben. De ene keer neemt ze je mee tijdens een rustige en meditatieve flow, de volgende dag daagt ze je uit om spelenderwijs je grenzen op te zoeken én die vooral te respecteren. Als ze voelt dat de klas het aankan, wringt ze haar lichaam in uitdagende poses: een uitnodiging om vooral zélf ook te proberen en te spelen, want inspireren is haar levensmissie.

De kneepjes van het vak leerde Nele van niemand minder dan Shiva Rea, die ze sinds 2010 regelmatig assisteert in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt ze terug op meer dan 18 jaar ervaring én organiseert ze Yoga Opleidingen. Tijdens deze Nederlandstalige trainingen inspireert ze yogi’s om hun practice te verdiepen, en laat ze hen evolueren tot ervaren, deskundige docenten.

-------

De workshops gaan door bij 8 inschrijvingen. Zeg het voort! Indien niet voldoende deelnemers, krijg je het inschrijfgeld uiteraard integraal terug.

---------

Annuleringsvoorwaarden:

Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.


Dates:

DateTimeCityTrainer
1.30/09/202314:00 - 17:00Oudescheldestraat 16, 9000 Gentnot specified
2.14/10/202314:00 - 17:00Oudescheldestraat 16, 9000 Gentnot specified
3.25/11/202314:00 - 17:00Oudescheldestraat 16, 9000 Gentnot specified

Cancellations

Annulering van workshops en cursussen door de deelnemer kan uitsluitend via e-mail plaatsvinden en is voor het eerst aan de orde als deze Yoga on Call heeft bereikt. Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

* All prices including VAT