Workshop: De weg naar goed ademen

Starts on Saturday, 17/06/2023
Price from 55.00 €

Description:

Leer goed en vrij ademen. De basis van alles!

Deze workshop is gebaseerd op de 15 vaardigheden van ‘goed ademen’ uit de Traditionele, Indische Yogatherapie. Ademen is één van de tien levensdomeinen die holistisch verbonden zijn met elkaar. Ademen staat voorop omdat het de geest snel en rechtstreeks beïnvloedt én vice versa.

Yogatherapie denkt niet in termen van ziekte maar in termen van ‘evenwicht’. Elk levensdomein kent haar vaardigheden waarmee alles zoveel mogelijk in balans wordt houden. Yoga omschrijft een reeks situaties waarbij onbalans in het ademen voelbaar is. Bijvoorbeeld een gespannen ademhaling of het voelen van (veel) discomfort bij ademhalingsoefeningen. 

Daartegenover biedt Yogatherapie een aantal tools die het evenwicht in de ademhaling ontwikkelen/herstellen aan de hand van de zogenoemde ‘goed-ademen-parameters’. Het doel van deze workshop is om deze parameters te leren kennen en de verschillende tools te introduceren en te beoefenen. Wie dit regelmatig en continue blijft oefenen zal meer vrede, veerkracht, gezondheid en bewustzijn ervaren. 

Goed ademen vraagt oefening en inzicht. Vandaar dat de workshop doorgaat over twee namiddagen. Een minimum ervaring met Yoga is aangeraden. Deze workshop is geschikt voor elke Yogi die zijn/haar skills wil oefenen en verfijnen, voor yogadocenten die zich willen verdiepen in diverse ademparameters en het leren herkennen van ademhalingsuitdagingen bij studenten.

Opgelet: diep verbinden met de ademhaling kan mentaal/emotioneel overweldigend zijn. Wie twijfelt stuurt best eerst even een mailtje naar Michèle.


Trainer :

Michèle

Dates:

DateTimeCityTrainer
1.17/06/202314:00 - 18:00Oudescheldestraat 16, 9000 GentMichèle
2.24/06/202314:00 - 18:00Oudescheldestraat 16, 9000 GentMichèle

Cancellations

Annulering van workshops en cursussen door de deelnemer kan uitsluitend via e-mail plaatsvinden en is voor het eerst aan de orde als deze Yoga on Call heeft bereikt. Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

* All prices including VAT