Workshop: Yoga voor een evenwichtige bekkenbodem

Starts on Saturday, 12/11/2022
Price 50.00 €

Description:

In deze vlotte workshop combineren we bewuste aandacht met staande, zittende en liggende yogahoudingen en leer je alles over het functioneren van de bekkenbodem.

De bekkenbodem is de coördinator van de 'core-container' (het gebied tussen bekkenbodem en diafragma) en de ademhaling. De spierkettingen van rug, buik, bekken én de ademhaling komen onder spanning te staan wanneer de bekkenbodem door stress, levensstijl of zwangerschap niet meer evenwichtig functioneert. Een te zwakke of een te gespannen bekkenbodem komen regelmatig voor, zowel bij jong als oud.

In deze workshop integreer je bewustwording, beweging, ademhaling, evenwicht én kracht. Je ervaart je bekkenbodem in zijn geheel.

  1. bewustwording: ervaar hoe de bio-mechanica van het bekken werkt en hoe de bekkenbodem een coördinerende rol speelt.
  2. begrijpen en voelen hoe de bekkenbodem verbonden is met alle spierkettingen
  3. de functie van de bekkenbodem tijdens de oprichtingsreflex, achterwaartse en voorwaartse buigingen, staande concentrische bewegingen
  4. de fascinerende wijze waarop de bekkenbodem ook de ademhaling coördineert

Je leert de bekkenbodem ontspannen, rekken, verstevigen en integreren met beweging en ademhaling. Je leert 'mulhabandha', een bewuste contractie van de bekkenbodem.

Je leert alles over het ontwikkelen van een betere houding, een gezonde core tonus en een correcte ademhaling. Dit is de basis voor pranayama (ademhalingstechnieken) en meer uitdagende asana (yogahoudingen). Bovendien heeft de bekkenbodem een bijzondere energetische stroom en functie die onder andere invloed heeft op je zelfvertrouwen. Wanneer je deze Yoga regelmatig beoefent, zal je meer verbondenheid en evenwicht ervaren.

Toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden die hun Yoga willen verdiepen.


Trainer :

Michèle

Dates:

DateTimeCityTrainer
1.12/11/202214:30 - 18:30Oudescheldestraat 16, 9000 GentMichèle

Cancellations

Annulering van workshops en cursussen door de deelnemer kan uitsluitend via e-mail plaatsvinden en is voor het eerst aan de orde als deze Yoga on Call heeft bereikt. Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

* All prices including VAT