A Celebration Day for Girls

Starts on Sunday, 04/12/2022
Price 99.00 €

Description:

Dag mooie vrouw

Hoe heb jij het begin van je puberteit ervaren? Hoe was het voor jou om de eerste keer je menstruatie te krijgen? Hoe voelde je je? Tegen wie heb je het verteld? Hoe werd er gereageerd? Voor velen van ons gaat deze periode gepaard met veel schaamte, angst en onzekerheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jonge meisjes die de menarche (eerste menstruatie) op een positieve manier benaderen en ervaren, een groter gevoel van eigenwaarde hebben. Ze hebben minder negatieve symptomen van hun maandelijkse cyclus en een positievere beleving van hun menstruatie.

Wens je je dochter zo’n positieve ervaring toe? Ga dan samen met haar naar Celebration Day for Girls!

Een Celebration Day for Girls is een workshop voor meisjes van 10-12 jaar en hun moeder, plusmoeder, pleegmoeder, verzorgster. De workshop heeft als doel de schaamte weg te nemen over de lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit, en met name over het thema menstruatie. De emotionele band tussen moeder en dochter wordt tijdens deze dag versterkt.

Het is een dag vol leuke activiteiten, levendige gesprekken, vrouwen verhalen en een klein feestje om de magische drempel van puberteit en menarche te vieren. Zowel meisjes die hun maandstonden nog moeten krijgen als meisjes die het al hebben, zijn van harte welkom.

Praktisch:

Ter voorbereiding van de Celebration Day for Girls komen de moeders samen op zaterdag 22 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur. De moeders zijn de grootste bron van steun voor hun dochters. Tijdens deze voorbereidende avond bespreken we de inhoud van de workshop, hopen en wensen voor de dag en worden ideeën aangereikt om de dochters te ondersteunen tijdens de adolescente jaren.

Op zondag 23 oktober zijn de meisjes samen in de ochtend (van 10:30 uur tot 13 uur). Dit is een ochtend vol leuke activiteiten en tegelijkertijd positieve info over de veranderingen in de puberteit en de maandstonden.

Om 13.00 uur komen de moeders erbij. We lunchen gezellig samen in de vorm van een 'potluck', iedereen brengt iets mee om te delen. De rest van de middag staat in het teken van verbindende activiteiten tussen moeder en dochter. De dag eindigt rond 16.30 uur.

Voor vragen en informatie over de workshop, contacteer je de workshop facilitator Michaëla Valkenberg: mich_valkenberg@yahoo.com of bel 0489/00 16 63. We ontvangen de inschrijving graag op naam van de moeder of verzorger.

Voor algemene informatie over A Celebration Day for Girls: www.celebrationdayforgirls.com

Moeders en dochters, wees welkom!


Cancellations

Annulering van workshops en cursussen door de deelnemer kan uitsluitend via e-mail plaatsvinden en is voor het eerst aan de orde als deze Yoga on Call heeft bereikt. Tot één maand voor de aanvangsdatum kan de deelnemer annuleren met terugbetaling van het inschrijfgeld, minus een administratieve kost van 10 euro. Bij annulering tot 8 dagen voor de aanvangsdatum wordt 50% van het totale inschrijfgeld in rekening gebracht. Bij annulering nadien wordt geen inschrijfgeld terugbetaald.

* All prices including VAT