Hatha + yin

The Future House 2.0
at 16/08/2022 19:15-20:45 o'clock (90 min)
Address: Evergemsesteenweg 55, 9032 Gent
Price: 20.00 €
Online registration is not possible

Prices

20.00 €Single ticket  

About

Een les met telkens yin en hatha yoga variaties op hetzelfde thema. Yin yoga is 'zero effort, 100% gravity'. We gaan zitten of liggen in houdingen waarvoor we geen spierkracht gebruiken, maar waarbij de zwaartekracht ons lichaam opent. We blijven iets langer in de houdingen, waardoor we het bindweefsel losmaken en hydrateren. Deze les is meer 'chill' dan de hatha yoga les. Toch is het langer in de houdingen blijven een uitdaging, voor je lichaam en niet in het minst ook je geest - om aanwezig te blijven... Ideaal voor iedereen die 'less is more' wil oefenen. Want, hoe minder je doet, hoe dieper de stretching...

​Hatha yoga gebruikt wel spierkracht, dus naast zittende en liggende ook staande houdingen, en zonnegroeten (korte flows waarbij je vloeit van de ene naar de andere beweging op het ritme van je ademhaling). Er is dus ook meer variatie in wat we kunnen doen. Ook in deze les blijft de nadruk op meditatie-in-beweging.

show more

Teacher

Gwenda
Mijn interesse in yoga is gegroeid vanuit mijn danservaring. Als jonge tiener haalde ik mijn eerste yogaboekje uit de bib en ik kreeg via een danslerares een eerste yogasessie. Ik volgde daarna jarenlang Iyengar yoga maar verlegde mijn focus naar andere stijlen en volgde in 2007 een opleiding aan de Chi Yoga School in Londen, in Ashtanga en Seasonal Yoga Flow (meridiaanyoga). Kort daarvoor was ik reeds begonnen met yoga geven. Later verdiepte ik me in Hatha Yoga in Thailand. Daar voltooide ik in 2010 een tweede lerarenopleiding. De dieptraditionele benadering van yoga deed me beseffen waarover yoga eigenlijk gaat: persoonlijke ontwikkeling, zelfbewustzijn, evenwicht en zuivering, en het in contact komen met ware essentie, geluk en stilte. Ook mindfullness (ik noem het graag 'mindlessness') en de Zen-filosofie verwerk ik graag in mijn lessen. Eckhart Tolle, Osho, Prem Taro en Matt Kahn zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Ik specialiseerde me doorheen de jaren ook in privé yoga (al dan niet therapeutisch), coaching (al dan niet met EFT) en ouder-kindsessies. Daarnaast is acroyoga een grote hobby: spelen met yoga! Daarom organiseer ik regelmatig 'play yoga' sessies (mix duo yoga, basic acroyoga, hangmatten en touwenwerk). Ook yoga nidra (XXL relaxatie) neemt een bijzondere plaats in mijn leven in en heeft me... leren mediteren. Nidra workshops staan dus ook geregeld op het programma van workshops die ik geef. Tot slot heb ik steeds een grote passie voor muziek en zang - ik begeleidde regelmatig mantra zang sessies.

Cancellation conditions

· If you can’t make it to your scheduled class, please cancel your spot to make your place available to others. · Cancellations must be made via the online booking system or mobile app maximum 8 hours before a class. · Cancellations will not be accepted via phone or email. · Your The Future House 2.0 account status will show a Late Cancel if you do not show up or cancel too late. · 10 times card holders will have one class deducted from their card.